Choose your language

Magyar

Bálok

A XIX. század óta a bálozás széles körben elterjedt szórakozási formává vált. A Gundel hagyományosan számos társasági esemény, bál házigazdája és szervezője volt az elmúlt évtizedekben. Az újjáélesztett a Budapesti Operabálokon 15 alkalommal a Gundel készítette és szolgálta fel a vacsorát több mint 1200 bálozónak. Emellett olyan jeles társasági rendezvényekkel büszkélkedhetünk az elmúlt években vízkereszttől hamvazószerdáig – mint a Magyar Borok Bálja, a Golf Bál, a Valentin-napi Bál, a Teniszbál, Cégvezetők Bálja és számos elegáns esemény.

A Gundel Étterem lenyűgöző, neobarokk stílusú Erzsébet Királyné bálterme kitűnő helyszínként szolgál elegáns eseményekhez. A könnyed, nyári esti változathoz pedig nem is lehetne kellemesebb és nagyvonalúbb helyszínt találni, mint a Gundel árnyas kertje.

Menüajánlataink Bálokra

Egy Mikszáth lakoma

a Gundel nyitásának évéből – ANNO 1894

Lohinai füstölt pisztráng
Palócleves – Gundel János kreációja
Brézói kacsacomb Mikszáth módra kolbászos-gombás zsemlefelfújttal
és áfonyával töltött almával
Galamb a kalitkában – ami a lelket megédesíti
Feketekávé

1 pohár Tolnai Chardonnay Barrique – Tűzkő Birtok
1 pohár Villányi Portugieser – Wunderlich Pince
1 pohár Tokaji Aszú 3 Puttonyos – Sauska Pincészet/Gundel Válogatás
0,5 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz

divider-1024x41

Gálavacsora ajánlatunk 1.

Kőedényben sült gyöngytyúkpástétom aszalt gyümölcsökkel és ropogós salátalevelekkel
Fogas szelet Gundel módra
Borjú java Pittsburghi módra tejszínes-kapros kukorica raguval és grillezett libamájjal
Eper bavarois mandulás karamell kosárban
Feketekávé

1 pohár Villányi Rozé – Vylyan Pincészet/Gundel Válogatás
1 pohár Neszmélyi Olaszrizling – Hilltop Pincészet
1 pohár Egri Kékfrankos-Merlot Cuvée – Bolyki Pince
0,5 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz

divider-1024x41

Gálavacsora ajánlatunk 2.

Harcsa carpaccio sült céklával és keserű levelekkel
Marha esszencia zöldséges fásgaluskával
Füstölt libamáj karamelizált alma tarte-on
Konfitált kacsacomb és lassan sült kacsamell fokhagymás tört burgonyával, aszalt szilvás párolt káposztával
Klasszikus Gundel palacsinta
Feketekávé

1 pohár Etyeki Királyleányka-Pinot Gris Cuvée – Etyeki Kúria
1 pohár Tokaji Magita Cuvée – Béres Pincészet
1 pohár Villányi Portugieser – Wunderlich Pince
0,5 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz

divider-1024x41

Gálavacsora ajánlatunk 3.

Fiatal kacsa rilette házi füge lekvárral
Kőrák sütemény válogatott saláta levelekkel
Borjú- és bélszín ikrek sült zöldségekkel, burgonyasüteménnyel és vörösbor mártással
Fehér csokoládé royal erdei gyümölcsökkel
Feketekávé

1 pohár Kunsági Kékfrankos Rosé – Frittman Pincészet
1 pohár Tokaji Darázskő Furmint – Tokajicum Pincészet/Gundel Válogatás
1 pohár Szekszárdi Bikavér Reserve – Takler Pincészet/Gundel Válogatás
0,5 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz

divider-1024x41

Gálavacsora ajánlatunk 4.

Házilag füstölt lazac cékla mousse-szal
Rózsaszín kacsamell szarvasgombás rizottóval
Érlelt borjú vesepecsenye burgonya gratin-nel és rozmaringos-paradicsomos zöldségraguval
Kézműves érlelt és friss sajtok aszalt gyümölcsökkel és házi szilvalekvárral
Mák parfé meggyraguval, ropogós tésztagyűrűben
Feketekávé

1 pohár Villányi Rozé Cuvée – Vylyan Pincészet/Gundel Válogatás
1 pohár Szekszárdi Pinot Noir – Mészáros Pál
1 pohár Balatonlellei Ikon Cuvée – Ikon Pincésze
1 pohár Tokaji Aszú 3 Puttonyos – Sauska Pincészet/Gundel Válogatás
0,5 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz

divider-1024x41

Vad lakoma

Lágy őzpástétom vörösborban párolt körtével, borsmustár salátával
Savanyú vadmalac leves almás burgonyagombóccal
Grillezett gyöngytyúkmell illatos gombákkal
Illatos citrus sorbet
Rózsaszín szarvas gerinc feketeszederrel, szarvasgombás rizspiláffal és Merlot redukcióval
Gesztenye variációk bearanyozva
Feketekávé

1 pohár Szekszárdi Fuchsli Siller – Heimann és Fiai
1 pohár Nagyrédei Pinot Grigio – Bárdos és Fiai
1 pohár Szekszárdi Merlot – Chateau Kajmád/Gundel Válogatás
1 pohár Tokaji Áts Cuvée – Royal Tokaji Pincészet
0,5 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz

divider-1024x41

Magyaros ételsor sok paprikával

Kalocsai paprikával fűszerezett libamájpástétom paradicsom lekvárral
Egy csésze Gundel gulyásleves
Grillezett harcsapaprikás spárgaraguval
Bélszín Budapest módra
Rákóczi túrós házi sárgabarack lekvárral
Feketekávé

1 pohár Tokaji Magita Cuvée – Béres Pincészet
1 pohár Kunsági Kékfrankos Rosé – Frittmann Pincészet
1 pohár Villányi Cabernet Sauvignon – Csányi Pincészet
1 pohár Tokaji Aszú 5 Puttonyos – Gundel Pincészet
0,5 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz

divider-1024x41

Gasztronómiai utazás

Libamáj fagylalt tokaji zselé kockákkal
Gulyás krémleves konfitált marhával
Melegen füstölt harcsa zöldborsó fészekben
Zöldalma sorbet menta redukcióval
Sous-vide galambmell felvert szarvasgombás burgonyával, cékla jussal
Bazsalikomos őszibarack pite mandula csipkével
Feketekávé

1 pohár Tokaji Áts Cuvée – Royal Tokaji Pincészet
1 pohár Tolnai Chardonnay Barrique – Tűzkő Birtok
1 pohár Soproni Kékfrankos – Weninger Pince
1 pohár Tokaji Aszú 3 Puttonyos – Sauska Pincészet/Gundel Válogatás
0,5 l szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz