Choose your language

Magyar

Rólunk

A Gundel a minőség, az elegancia és az egyedülálló konyhaművészet szinonimájává vált történetének közel 120 éve során. A klasszikus értékek, a megújulás és a tradíciók harmóniája, valamint az egyedülálló szakmai tapasztalat segít abban, hogy a XXI. században is kiemelkedő színvonalon láthassuk vendégül a hozzánk betérőket, s vendégeink örök élményekkel távozzanak a Gundelből.

Meghitt családi eseményeken, vagy a több száz-, akár ezerfős gála rendezvényeinken gyors és lendületes kiszolgálás ötvöződik a hagyományosan figyelmes vendéglátással. Az állandó magas színvonal hátterében modern technikai eszközök és jól képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek – séfek, felszolgálók, sommelier-k – állnak, hogy Ön valóban vendég lehessen saját rendezvényén.

A Gundel különtermei a diszkrét megbeszélésektől a grandiózus gálaeseményekig a rendezvény-lehetőségek számtalan variációját nyújtják. Annak emlékére, hogy az épület emeleti szintje hajdan a Gundel család otthona volt, a különtermek az alapítók egykori lakásának hangulatát idézik. Az épületben ma az éttermen és az elegáns Erzsébet Királyné Báltermen kívül hét kisebb különterem is található, amelyek a századforduló hangulatát idézik. Vendégeink kora tavasztól késő őszig a hatalmas, árnyas kertünkben is élvezhetik konyhánk specialitásait.

A Gundel a hétköznapokat ünneppé, az ünnepeket felejthetetlen élménnyé varázsolja a Gundel Palota bankett termeinek egyikében, vagy az Ön által választott helyszínen.

 

A Gundel csapat

 

A Gundel éttermen, rendezvényein és egyéb egységeiben 120 szakember dolgozik Gundel Károly elvei szerint azért, hogy vendégeink jól érezzék magukat, és maradandó élményekkel gazdagodjanak. Az ő munkájuk eredménye az, hogy törzsvendégeink száma egyre gyarapodik, és a Gundel Ház neve immár száz éve jól ismert az egész világon.

Séfünk, Merczi Gábor a legnagyobb gondossággal állítja össze a menüt, melyet csapata tökéletes hozzáértéssel készít el. Házunk örökös sommelier bajnoka, Fabók Mihály minden fogáshoz a legkiválóbb magyar és külföldi borokat kínálja.

 

Merczi Gábor – Executive Chef

merczi_gaborKonferenciaközpontokban, nagy szállodákban sajátította el a szakma alapjait, s már egészen fiatalon nagy konyhákat vezetett. Karrierjét külföldön folytatta – megismerte a tradicionális francia és a nemzetközi konyha sajátosságait. Nagy hajóstársaságok elegáns éttermeiben, londoni és budapesti szállodák luxus éttermeiben vált vezető séffé, mielőtt 2010-ben lehorgonyzott a Gundel Házban.

„A Gundel számomra nem csupán egy munkahely, hanem a magyar gasztronómia múltja, jelene és jövője. Álmaim itt válnak valóra. Ehhez alázat és elhivatottság kell a hagyományos magyar konyha, valamint a Gundel iránt. Ragaszkodom az eredeti magyar alapanyagokhoz és a magyar konyha hagyományos ízvilágához.”

Felkutatott sok régi Gundel étlapot, hogy kik és mit főztek itt az elmúlt 120 évben, miért lett a Gundel „A GUNDEL”. Minden fellelhetőt elolvasott Gundel Károlyról, a nagyszerű gasztronómusról és vendéglősről. Ez segítette abban, hogy megismerhesse és megismertethesse a múlt ízeit annak érdekében, hogy vendégeink a legautentikusabb Gundel élményben részesülhessenek.

 

Fabók Mihály – Vezető Sommelier

fabok_mihalyBerlintől Tokióig, a skandináv komphajóktól az amerikai luxushajókig bejárta a pohárnokok izgalmas útját, mielőtt a Gundel házba került. A világ csaknem minden fontosabb borvidékét meglátogatta, ahol mindent megtanult a borral és a vendéglátással kapcsolatban. Három egymást követő évben elnyert bajnoki címével örökös sommelier bajnok lett. Nemzetközi hírnévre tett szert. Európa- és világbajnokságokon képviseli Magyarországot és a magyar sommelier-ket. Okleveles nemzetközi borbíráló, a Magyar Sommelier Szövetség tagja.

Fabók Mihályt a bor és a gasztronómia elválaszthatatlan, egymást jól kiegészítő elemei inspirálják, munkája során mindig új és érdekes részletekkel gazdagodik, így szolgálva a Gundel étterem által megkövetelt minőséget és eleganciát.

 

Gloviczki Ákos – Értékesítési és bankett igazgató

Gloviczki ÁkosA Gundel bankett részlegének igazgatója – a cég szolgáltatásainak értékesítésével és a rendezvények szervezésével, valamint előkészítésével foglalkozó csapat vezetője. Tapasztalatait a szakmában eltöltött első éveiben a Gundel étteremben szerezte, ahol számos elegáns gálarendezvény és kiemelt protokoll esemény lebonyolításában közreműködött. Megfordult elegáns budapesti szállodákban, valamint részt vett a szintén patinás Gerbeaud Ház rendezvény részlegének kialakításában. 2012-ben tért vissza a Gundelbe, hogy tapasztalataival tovább öregbítse a ház hírnevét, és a hagyományok megújításával a management tovább javíthassa a színvonalat. Többszáz elegáns, nagy létszámú fogadás és gálavacsora szervezésében és lebonyolításában vett részt az elmúlt 10 évben, a legkülönbözőbb helyszíneken, magyar és külföldi partnerekkel.

 

Zombory Emil – Bankett üzemeltetési igazgató

zombory_emilAz ország vitathatatlanul legtapasztaltabb bankett-bonyolítója, aki több ezer protokoll rendezvény, valamint egyéb elegáns, nagy létszámú fogadás és gálavacsora lebonyolítását irányította az elmúlt több mint 25 évben. Patinás és neves budapesti szállodákban tanulta a szakmáját, majd felszolgálóként került a Gundelbe a 80-as évek végén. Végigjárta a ranglétrát, és a 2000-s évek vége óta a Gundel rendezvények bonyolításának első számú vezetője. Kiszolgálta, vagy a kiszolgálást irányította az elmúlt két évtizedben hazánkba érkező összes államfő, király és királynő (II. Erzsébet királynő, János Károly király, Beatrix Holland királynő, II. János Pál pápa, George W. Bush, Vlagyimir Putyin, stb.) díszétkezésén, valamint irányította több ezer fős céges gálarendezvények (L’Oreal, Siemens, Renault, K&H Bank, Erste Bank, Microsoft, stb.) és 15 alkalommal a Budapesti Operabál vendéglátását.