Choose your language

Magyar

Rólunk

A Gundel a minőség, az elegancia és az egyedülálló konyhaművészet szinonimájává vált történetének közel 120 éve során. A klasszikus értékek, a megújulás és a tradíciók harmóniája, valamint az egyedülálló szakmai tapasztalat segít abban, hogy a XXI. században is kiemelkedő színvonalon láthassuk vendégül a hozzánk betérőket, s vendégeink örök élményekkel távozzanak a Gundelből.

Meghitt családi eseményeken, vagy a több száz-, akár ezerfős gála rendezvényeinken gyors és lendületes kiszolgálás ötvöződik a hagyományosan figyelmes vendéglátással. Az állandó magas színvonal hátterében modern technikai eszközök és jól képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek – séfek, felszolgálók, sommelier-k – állnak, hogy Ön valóban vendég lehessen saját rendezvényén.

A Gundel különtermei a diszkrét megbeszélésektől a grandiózus gálaeseményekig a rendezvény-lehetőségek számtalan variációját nyújtják. Annak emlékére, hogy az épület emeleti szintje hajdan a Gundel család otthona volt, a különtermek az alapítók egykori lakásának hangulatát idézik. Az épületben ma az éttermen és az elegáns Erzsébet Királyné Báltermen kívül hét kisebb különterem is található, amelyek a századforduló hangulatát idézik. Vendégeink kora tavasztól késő őszig a hatalmas, árnyas kertünkben is élvezhetik konyhánk specialitásait.

A Gundel a hétköznapokat ünneppé, az ünnepeket felejthetetlen élménnyé varázsolja a Gundel Palota bankett termeinek egyikében, vagy az Ön által választott helyszínen.

 

A Gundel csapat

 

A Gundel éttermen, rendezvényein és egyéb egységeiben 120 szakember dolgozik Gundel Károly elvei szerint azért, hogy vendégeink jól érezzék magukat, és maradandó élményekkel gazdagodjanak. Az ő munkájuk eredménye az, hogy törzsvendégeink száma egyre gyarapodik, és a Gundel Ház neve immár száz éve jól ismert az egész világon.

Séfünk, Litauszki Zsolt a legnagyobb gondossággal állítja össze a menüt, melyet csapata tökéletes hozzáértéssel készít el. Házunk örökös sommelier bajnoka, Fabók Mihály minden fogáshoz a legkiválóbb magyar és külföldi borokat kínálja.

 

Fabók Mihály – Vezető Sommelier

fabok_mihalyBerlintől Tokióig, a skandináv komphajóktól az amerikai luxushajókig bejárta a pohárnokok izgalmas útját, mielőtt a Gundel házba került. A világ csaknem minden fontosabb borvidékét meglátogatta, ahol mindent megtanult a borral és a vendéglátással kapcsolatban. Három egymást követő évben elnyert bajnoki címével örökös sommelier bajnok lett. Nemzetközi hírnévre tett szert. Európa- és világbajnokságokon képviseli Magyarországot és a magyar sommelier-ket. Okleveles nemzetközi borbíráló, a Magyar Sommelier Szövetség tagja.

Fabók Mihályt a bor és a gasztronómia elválaszthatatlan, egymást jól kiegészítő elemei inspirálják, munkája során mindig új és érdekes részletekkel gazdagodik, így szolgálva a Gundel étterem által megkövetelt minőséget és eleganciát.

Zombory Emil – Bankett üzemeltetési igazgató

zombory_emilAz ország vitathatatlanul legtapasztaltabb bankett-bonyolítója, aki több ezer protokoll rendezvény, valamint egyéb elegáns, nagy létszámú fogadás és gálavacsora lebonyolítását irányította az elmúlt több mint 25 évben. Patinás és neves budapesti szállodákban tanulta a szakmáját, majd felszolgálóként került a Gundelbe a 80-as évek végén. Végigjárta a ranglétrát, és a 2000-s évek vége óta a Gundel rendezvények bonyolításának első számú vezetője. Kiszolgálta, vagy a kiszolgálást irányította az elmúlt két évtizedben hazánkba érkező összes államfő, király és királynő (II. Erzsébet királynő, János Károly király, Beatrix Holland királynő, II. János Pál pápa, George W. Bush, Vlagyimir Putyin, stb.) díszétkezésén, valamint irányította több ezer fős céges gálarendezvények (L’Oreal, Siemens, Renault, K&H Bank, Erste Bank, Microsoft, stb.) és 15 alkalommal a Budapesti Operabál vendéglátását.